Partners

Binnen 4OLS werken zeven Haagse vo-scholen en drie lerarenopleidingen nauw samen om studenten op te leiden tot docenten in het voortgezet onderwijs. Maak op deze pagina kennis met al onze partners!

 

Scholen

Gymnasium Haganum

We zijn een categoraal gymnasium met een diverse populatie. Onze leerlingen zijn autonoom en nieuwsgierig en datzelfde geldt voor de docenten.

Zuid-West College

Het Zuid-West College biedt alle leerwegen van het vmbo (inclusief lwoo) aan, waarbij we samen met onze leerlingen de uitdaging aangaan om op het hoogst haalbare niveau het diploma te behalen.

Sint-Maartenscollege

Het Sint-Maartenscollege is een katholieke school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig vwo. Voor de school staan brede vorming, duidelijkheid en verbinding centraal.

Gymnasium Novum

Gymnasium Novum is een klassiek gymnasium in een modern jasje. We hebben een modern, uitdagend en inspirerend onderwijsprogramma.

Maerlant-Lyceum

Het Maerlant-Lyceum is een openbare school voor gymnasium, atheneum en havo in de Haagse wijk Benoordenhout. Wij bieden een veilige en vertrouwde leeromgeving waar goed presteren en met plezier naar school gaan samenvallen.

VCL

Het VCL is een school voor havo, atheneum en gymnasium. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich kunnen ontplooien op intellectueel én sociaal terrein. Hierbij staat een goede omgang met elkaar voorop.

François Vatel vmbo

François Vatel vmbo is een kleine vmbo-school met veel persoonlijke aandacht. Er zijn twee beroepsgerichte profielen waaruit leerlingen kunnen kiezen: Horeca, Bakkerij & Recreatie of Media, Vormgeving & ICT.

Dalton College

Dalton College is een school met ongeveer 950 leerlingen en 90 werknemers. Wij hebben een breed onderwijsaanbod, dat is verdeeld over de volgende onderwijstypen: VMBO theoretische leerweg, HAVO, Atheneum en Gymnasium (VWO). Wij werken volgens de daltonkernwaarden en willen de zelfwerkzaamheid èn de onderlinge samenwerking van leerlingen bevorderen. Speerpunten Initiatief nemen Keuzes maken Verantwoordelijkheid dragen […]

Lerarenopleidingen

Hogeschool Rotterdam, Instituut voor Lerarenopleidingen

Focus op vakmanschap en meesterschap; de samenwerking met het werkveld staat voorop.

Universiteit Leiden, ICLON

Veel aandacht voor verbinding praktijk, wetenschap en professionele ontwikkeling, in nauwe samenwerking met het werkveld.

TU Delft, SEC

Gespecialiseerd in het opleiden van docenten voor de bèta-vakken, tweejarige master bestaande uit een vakwetenschappelijk en beroepsgericht deel.