Gymnasium Novum

Gymnasium Novum is een klassiek gymnasium in een modern jasje. We hebben een modern, uitdagend en inspirerend onderwijsprogramma. Een leerling op Novum leert regie over zijn eigen leerproces te krijgen en leert eigen keuzes te maken op basis van zijn niveau, talenten en interesses.

Speerpunten

  • Klein en veilig
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Leergierige en ambitieuze leerlingen

Missie / visie
Gymnasium Novum is een innovatieve kennisgemeenschap voor leergierige en ambitieuze leerlingen. Respect, tolerantie en interesse voor elkaar vormen hierin de basis. Ontdekken, ontplooien en ontwikkelen zijn onze kernwoorden.

Onderwijsconcept
Klassikale instructie wordt gecombineerd met het inspelen op diverse leerstijlen middels activerende didactiek en het aanbieden van keuzes binnen en buiten het curriculum.

Denominatie
Algemeen-bijzonder namelijk ontwikkelingsgericht

Omvang
Ca. 700 leerlingen

Leerlingenpopulatie
Uit Den Haag, Voorburg-Leidschendam, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, een enkele keer van verder. De leerlingen zijn gemiddeld wat jonger (klas overgeslagen). Onze leerlingen zijn ontzettend leuk en vriendelijk, maar soms natuurlijk wel bijdehand.

Groepsgrootte
Ca. 28 leerlingen

Team  / werken bij
Op het Gymnasium Novum werken ca. 80 medewerkers. De meeste zijn universitair geschoold. Er heerst een goede collegiale sfeer. Vanwege het kunnen bieden van maatwerk is er soms sprake van piekbelasting en van een groot beroep op improvisatievermogen en flexibiliteit.

Bijzondere vakken / activiteiten
Elke week werkt klas 1 aan 2 aan projecten die vaak vakoverstijgend zijn. Cambridge Engels, Delf Frans, Goethe Duits, een honours programma voor wie meer wil. Veel buitenschoolse activiteiten zoals debat, Thimun, gemeenteraad Madurodam, muziek, toneel, sport, LegoLeague, deelname aan Pre-University College Leiden.